Αριστολεο Βραβεια – Κανονες Συμμετοχης

ORGANIC EVOO

[smartslider3 slider=2]

Aristoleo® Registered trademark

http://www.tharrosnews.gr/news/content/θανάσης-γκαδανίδης-η-ποιότητα-του-λαδιού-διαβατήριο-επιτυχίας
1. Γιατί άλλος ένας διαγωνισμός ελαιόλαδου; Τι περισσότερο θα προσφέρει;
Διότι η διαγωνισμοί γεύσεις που διεξάγονται μέχρι τώρα δεν αξιολογούν τα ελαιόλαδα με σωστό τρόπο. Δεν είναι αντικειμενικά διότι γίνονται πολύ βιαστικά. Τα Αριστολέο Βραβεία προσφέρουν την ανάλυση από φαινόλες χρησιμοποιώντας το NMR από τον κ. Μαγιάτη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την ανάλυση γευσιγνωσίας των δειγμάτων πραγματοποιείται από την Ομάδα Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας, αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (ΔΣΕ) 

Τι προσδοκάτε από το διαγωνισμό που διοργανώνεται;
Να γίνει φανερό και αισθητό σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα που έβαζε το στεφάνι της ελιάς στο κεφάλι τον νικητών στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχει και σήμερα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για άλλη μια φορά μετά από 2.500 χρόνια, να προσφέρει το γνήσιο αυτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με προστατευτικές ιδιότητες για την υγεία και υψηλές φαινόλες στην παγκόσμια αγορά.

Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τους νικητές του Αριστόλεο Βραβεία, παράλληλα με το συνέδριο της Διεθνούς Εταιρίας Ελαιοκανθάλης (ΟΙΣ) στην Αρχαία Ολυμπία 2-3 Ιουνίου 2016.” 

Αριστολεο® Βραβεία “Το Ελληνικό Θαύμα”

Αιτήσεις συμμετοχής: έως 23 Μαΐου

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 27 Μαΐου 2016

H τελετή βράβευσης θα διοργανωθεί στην Αρχαία Ολυμπία στης 2 η 3 Ιουνίου.

Τα Αριστολεο® Βραβεία “Το Ελληνικό Θαύμα” έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να ανακαλύψουμε, να βραβεύσουμε και να προωθήσουμε τα ελαιόλαδα που διαθέτουν υψηλές υγεία προστατευτικές ιδιότητες και δεν έχουν γευστικά ελαττώματα. Θα βραβεύσουμε επίσης και τα ελαιοτριβεία που παράγουν αυτά τα πραγματικά εξαιρετικά ελαιόλαδα.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν λάβει προηγουμένως τα παρακάτω Πιστοποιητικά αναλύσεων 

1)   Πιστοποιητικό από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας ΕλαιολάδουΚαλαμάτας και το ελαιόλαδό σας έχει κριθεί ότι δεν εχει ελαττωματα 

2)   Πιστοποιητικό από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποδεικνύει περιεκτικότητα φαινολών πάνω από 350mg ανά κιλό με μέθοδο ανάλυσης ΝΜR 

3)   Εφόσον έχετε λάβει το πιστοποιητικό γεύσης από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας και το πιστοποιητικό ανάλυσης φαινολών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπορείτε να τα στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο aristoleo.com@gmail.com και επομένως θα λάβετε την αίτηση συμμετοχής  

 Αναλύσεις:
 1. Όλα τα δείγματα Ελαιολάδου θα πρέπει να  υποβληθούν πρώτα σε αξιολόγηση από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, στο ΤΕΙ Πελοποννήσου. Για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, το δείγμα Ελαιολάδου πρέπει πρώτα να κριθεί ότι δεν έχει ελαττώματα. Επίσης το κάθε δείγμα θα αξιολογηθεί σε μια από τις τρεις κατηγορίες γεύσης Ήπια, Mεσαίο και Έντονη, με βάσει των κανονισμών γεύσης του ΔΣΕ (Διεθνούς Συμβουλίου Ελιάς) 

Κόστος € 50 

Βρείτε την ΑΙΤΗΣΗ εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και πληρώνετε στο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας

Αν έχετε ήδη πιστοποιητικό από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, τότε δεν χρειάζεται να το επαναλάβετε. Στο επόμενο στάδιο πρέπει να περάσει το ίδιο δείγμα από ανάλυση με την μέθοδο ΝΜR του Δρ. Μαγιάτη στο Πανεπιστήμιο Αθήνας

2. Θα δεχτούμε μόνο τα δείγματα Ελαιολάδου που έχουν ήδη δοκιμαστεί επίσης με NMR. Το κόστος για την ανάλυση με NMR είναι € 100 πληρώνετε: Θεριανος Δημητρης Τηλ 697 9113366 info@therianos.gr Ειδικος Συνεργατης Αριστολεο. 

Αν έχετε ήδη εξετάσει το ελαιόλαδό σας με την μέθοδο NMR θα δεχτούμε το πιστοποιητικό από τον Δρ. Μαγιάτη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

3. Μόλις λάβετε το πιστοποιητικό από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας και το ελαιόλαδό σας έχει κριθεί ότι δεν έχει ελαττώματα, έχοντας επίσης και το πιστοποιητικό ΝΜR ανάλυσης, που αποδεικνύει περιεκτικότητα φαινολών πάνω από 350mg ανά κιλό, μπορείτε να πάρετε μέρος στον Διαγωνισμό – Τα Αριστολεο® Βραβεία “Το Ελληνικό Θαύμα” 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ Αριστολεο® Βραβεια 

Το κόστος συμμετοχης € 50

Έλεγχος:

Τα νικητήρια ελαιόλαδα που δεν έστειλαν δείγματα για ανάλυση πρόσφατα αλλά προσφέρουν μόνο τα πιστοποιητικά ανάλυσης θα επανελεγχθούν από NMR χωρίς κόστος, και επίσης από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα για τυχόν λάθη ή κακή αποθήκευση των δειγμάτων από την περίοδο που πρώτο εξετάστηκαν από το ΝΜR η από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας.

Φαινόλες και Γεύση

Τα ελαιόλαδα θα κριθούν από Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας σε τρεις κατηγορίες γεύσης: Ήπια, Mεσαία και  Έντονη.

Κατηγορίες Ελαιολάδου:

1) Πιστοποιημένα βιολογικά,

Ήπια,

Mεσαία,

Έντονη

2) Συμβατικά,

Ήπια,

Mεσαία,

Έντονη

 3) Αγριελιάς

Ήπια,

Mεσαία,

Έντονη

 Τα υψηλότερα σε περιεκτικότητα φαινολικών ενώσεων ελαιόλαδα σε κάθε κατηγορία κερδίζουν το Αριστολεο βραβείο ”Το Ελληνικό Θαύμα”.

Συνολικά 18 Βραβεία

9 βραβεία Ελαιολάδου
9 βραβεία ελαιοτριβείων

Οι νικητές θα λάβουν ένα πιστοποιητικό από το Aristoleo™ Βραβείο “Ελληνικό Θαύμα” στην κατηγορία τους και θα μπορούν να το δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα τους ή να το τοποθετήσουν στην ετικέτα, να το χρησιμοποιήσουν σε διαφημιστικές εκστρατείες, καθώς και σε όλο το φάσμα της εμπορικής τους προώθησης. 

Επίσης όλοι οι νικητές του διαγωνισμού Αριστολεο Βραβείο “Το Ελληνικό Θαύμα”, θα λάβουν ως δώρο ένα Αριστόλεο Κιτ Δοκιμής.
Τα πρώτα ελαιόλαδα και τα πρώτα ελαιοτριβεία θα διαφημιστούν στο πάνω μέρος των ιστοσελίδων www.aristoleo.com, bestoliveoil.ca, με το δικό τους χώρο (banner ad) για έναν χρόνο δωρεάν.

Όλα τα ελαιόλαδα και όλα τα ελαιοτριβεία που πληρούν τις προϋποθέσεις θα αναφέρονται στον κατάλογο των υψηλά φαινολικών ελαιόλαδων και ελαιοτριβείων στην ιστοσελίδα www.aristoleo.com.

Πρέπει να αναφέρετε στην ετικέτα του δείγματος που στέλνετε στα παρακάτω εργαστήρια το Αριστολεο® ΒραβείαΕλληνικό Θαύμα

Επικοινωνήστε:

Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας
Καλαμάτα Μεσσηνία, Ελλάδα 24100
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
kalamataoliveoil@hotmail.com
Τηλέφωνο:
+30 27210 45304
Φαξ: +30 27210 45305
Κινητό: +30 6944 675764
http://www.tasting.teikal.gr

Για τη μέτρηση του περιεκτικότητας φαινολών με NMR,

Προκόπιος Μαγιάτης                                                   

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Φαρμακευτικής Τμήμα Φαρμακογνωσίας, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου Αθήνα, Τ.Κ. 157-71

Τηλ 210 – 7274052   magiatis@pharm.uoa.gr

η

Θεριανός Δημήτρης: Ειδικός συνεργάτης Αριστολεο και του κ. Μαγιατη Προκόπη από το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Φαρμακευτικής Τμήμα φαρμακογνωσίας

Τηλ 697 9113366  info@therianos.gr 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – Εφόσον έχετε λάβει το πιστοποιητικό γεύσης από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας και το πιστοποιητικό ανάλυσης φαινολών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπορείτε να τα στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο aristoleo.com@gmail.com και επομένως θα λάβετε την αίτηση συμμετοχής  

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ Αριστολεο® Βραβεια – Ελληνικο Θαυμα

Το κόστος συμμετοχης € 50 + ΦΠΑ

Τα Αριστολεο® Βραβεία “Το Ελληνικό Θαύμα”

 

Αριστολεο Ελαιολαδο
                        Ελληνικο Θαυμα
Copyright© Όλα τα δικαιώματα  διατηρούνται 2014-2016. 
Η μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή ή αναπαραγωγή του περιεχομένου αυτού του δικτυακού τόπου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια απαγορεύεται αυστηρά.